Verwonderen,
verkennen,
ontdekken

 

Een betrokken houding bij natuur gaat via het hart, hoofd en handen. De ervaring, de ontdekking en de vaardigheden om in de natuur te verblijven, vormen de basis om weloverwogen keuzes te maken over onze leefomgeving. Dat is wat Stichting NatuurWijs kinderen wil aanreiken en daarin slagen we goed, concludeert directeur NatuurWijs Keelin O’Connor. Jaarlijks doen er steeds meer kinderen mee aan een of meerdere activiteiten: bijna 20.000. En dat aantal stijgt, jaar in jaar uit.

‘Door schoolklassen actief te laten zijn in de natuur, krijgen kinderen een beter begrip van de wereld om hen heen en leren ze van de natuur te houden, waar wij mensen onderdeel van uitmaken’ – André Kuipers, Ambassadeur van NatuurWijs

De groei zit erin, NatuurWijs-gesproken. De kinderen nemen niet alleen maar deel aan een Bosuitje van een dag, steeds meer nemen er deel aan een Driedaagse. En, er worden ook buiten schooltijd programma’s aangeboden, zoals de Zomertoer en de Herfstoer. Dat maakt dat we inmiddels op veel locaties aanwezig zijn met een trotse toegewijde groep NatuurWijzers en vrijwilligers. Mede dankzij Staatsbosbeheer, basisscholen, leerkrachten, gemeenten, sponsoren, donateurs, Nationale Parken en Pabo’s, ervaren jaarlijks zo’n 20.000 kinderen wat het is om in de natuur te zijn. Voor sommigen is het een eerste ervaring. De aanraking van een kikker. Of het halen van natte voeten. Een ervaring die indruk maakt. En vaak het begin is van een nieuwe manier van kijken, denken en handelen. De mensen die daarvoor zorgen vertellen in dit e-zine over hun drijfveren en ervaring om met NatuurWijs samen te werken. En hopen daarmee het vonkje te doen overspringen. Omdat, vroeger of later, natuureducatie iedereen raakt.

 

Home